Sen House blev en stor musikgenre har antalet personer som föredrar musik utan sång växt till nya höjder. Vi ska lista ett par av våra favoriter nedan, men innan dess passar vi på att förklara vad musik utan sång egentligen kallas – då det inte är helt lätt att hitta ett svar.

Vad kallas musik utan sång, nu då?

Att musik utan instrument heter a capella vet vi, men vilken term gäller när musik spelas utan sång?
Googlar man efter svaret verkar det inte finnas något jättebra svar, iaf inte på svenska sidor… Men vi tycker oss äntligen ha hittat det mest lämpliga svaret.

Är ni redo? Här kommer det:

Instrumental musik.

Just det! Det är inte svårare än så, och innan ni säger att det där egentligen bara passar in på klassisk musik så vill jag säga att just här och nu kan iaf inte vi hitta en term som passar bättre för modern musik. Fram till dess är det alltså instrumental musik som gäller!

Ett par låtfavoriter utan sång

När vi ändå är inne på ämnet vill vi passa på att tipsa om ett par favoritlåtar utan sång.

John Murphy – In the house in a hearbeat

  1. Känd från filmen 28 Days Later. Den här kan vi lyssna på i repeat. J*dra va bra.

  2. Hans Zimmer – Time

   Jag är ett stort Hans Zimmer fan. Det känns som han har en sån sjukt hög lägstanivå. Har vi nånsin hört något dåligt från honom? Nae, han gör varje filmn han är inkluderad i bättre.

   Paul de Senneville – Mariage D’amoure

   I videon ovan står det felaktigt att det är Chopin som gjort det här mästerverket. Inte för att han inte bidragit med ett dussintal mästerverk själv, men i detta fallet är den skriven av Paul de Senneville. Den berör på ett vis som är svårt att beskriva innan ni själva lyssnat. Den får en att fundera kring viktiga saker i livet.