En tråkig sak med sommarens festivaler var att det uppstod en del incidenter som gör att vi kvinnor känner att vi måste vara extra försiktiga på kommande events.

Jag tänker då framförallt på incidenten i Roskilde, men också på incidenter på Svenska festivaler.

Sextrakasserier, och ännu värre att förgripa sig på någon, oavsett hur mycket respektive har fått att dricka, ska inte få existera. Det får liksom inte hända.

På Sweden Rock var det något företag som gjorde en rätt fin insats och delade ut gratis laglig pepparspray till kvinnor om de kunde tänka sig att nämna företaget på sociala medier.

Jag pratade med dem en stund och de hade en bra syn på det mesta. Det skadar inte att ha en spray i väskan om något skulle hända, så varför inte? Jag (Sabina) fick med mig en hem, men jag har sett att det går att beställa online också.

Vad kan vi göra för att stoppa det här på framtida festivaler? Jag tycker det i mångt och mycket är upp till festivalanordnaren att ta det här på allvar. Att aktivt förmedla information att de håller ögonen öppna, så att besökarna känner sig iakttagna (de som gör sig skyldiga). Jag tror det kan göra stor skillnad, faktiskt.

Tänk på vilken skada det här gör. Så himla onödigt: